Спорт

Григор Димитров: Целта ми е класиране на Олимпиадата в Лондон

Григор ДимитровГлавната цел за сезона пред най-силният български тенисист – хасковлията Григор Димитров е класирате за Олимпийските игри в Лондон, съобщи самият той на пресконференция днес. „Не правя непрестанно сметки и не гледам ранглистата всеки ден. Стремя се да играя добре и да се представям на ниво на турнирите. Ако успея да се класирам, не бих имал нищо против да играем с Цвети Пиронкова смесени двойки на Олимпиадата. Иначе мечтая за титла от „Уимбълдън“, призна Григор.

Националът оцени като много добри шансовете на България да се изкачи във втора група на зона „Европа/Африка“ на Купа „Дейвис“. Той смята, че съотборниците му са в добра форма, в каквато се намира и той, а това е важно, защото надпреварата е отборна. Условията за подготовка, предоставени от БФТ, са отлични, подчерта тенисистът.

„След срещите в София заминавам за Чехия, където ще участвам в чалънджър. После ще играя в турнира на АТП в Ница, а след това – на „Ролан Гарос“, разкри програмата си първата ни ракета.

„Успехът срещу Томаш Бердих в Маями ми даде самочувствие. Но бих бил още по-доволен, ако можех да постигам такива победи всяка седмица по турнирите. Оценявам високо и успехът ми срещу Марди Фиш на „Хопман къп“. Той дойде в началото на годината и въпреки че не влиза в официалната статистика, ме радва. В трудни моменти се опитвам да си спомня как точно съм играл срещу него и съм спечелил„, разказа Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button