Хасково

12 години за Данаил Георгиев, 10 – за Живко Желев

Делото12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип е присъдата за Данаил Георгиев. Той е лишен и от правото да шофира за срок от 15 години. Братовчедът Живко Желев получи присъда от 10 години лишаване от свобода и 13 години без право да шофира.

Това определи хасковският окръжен съд за двамата обвиняеми по делото за Черния Великден.

И двете страни в процеса заявиха, че ще обжалват решението на съда.

Процесът срещу двамата започна през декември – 8 месеца след жестоката катастрофа. Присъдите бяха прочетени на петото заседание – година и 10 дни след смъртта на Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени.

По време на делото защитата на двамата обвиняеми настояваше, че кръвните им проби за алкохол не са взети по надлежния ред. Това те ще настояват и пред следващат инстанция – Пловдивския апелативен съд. Освен това вероятно ще поискат и нови експертизи за това кой е шофирал колата.

Haskovo.info припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април миналата година в Симеоновград минути преди Великден. Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от Опел Вектра, шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данали Георгиев. 

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Делото Делото

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
selena
selena
13.08.2012 16:48 16:48

eee sega pak da vozyat s 200 km v cas jalko za zaginalite idioti 10 godini sa malko

Back to top button