Хасково

Стойчо Стойчев на Панафрикански форум в Кения

Стойчо Стойчев (в дясно)Екологът Стойчо Стойчев от Българското дружество за защита на птиците участва в Панафриканска среща за опазване на лешоядите в Кения. Форумът се състоя в националния резерват Масай Мара, който заедно със Серенгети и Нгоронгоро в Танзания са най-известните резервати в света.

Стойчев представи международния ЛАЙФ проект за опазване на лешоядите на Балканите и планираните дейности с партньори от Африка през следващите 5 години.

Поставен бе нов акцент- значението на Африка за опазване на лешоядите, гнездящи в Европа и Азия, разказа Стойчо Стойчев. Редките птици, които зимуват там, намаляват застрашително от електропроводи и отрови , а също биват убивани заради традиционни ритуали на местното население.

България и Великобритания бяха единствените представители от Европа на срещата, организирана от Международния съвет за защита на природата. Участниците изготвиха резолюция до правителствата на африканските държави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button