Регион

Пловдивският съд потвърди постоянния арест на митничарите

Митничарите в хасковския съд, архивПловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение „задържане под стража“ на Георги Златанов, Никола Трифонов, Пламен Дренски и Стефан Костадинов и „домашен арест“ за Наско Курдов, Димитър Димитров и Милко Христов, съобщиха за Haskovo.info от Съдебната палата в Пловдив.

Митничарите бяха задържани на Капитан Андреево преди седмица и са обвинени за участие в престъпна група, създадена с цел вземане на подкупи. Срещу част от тях има повдигнати обвинения и за вещно укривателство.

Магистратите потвърдили решението на хасковския окръжен съд от събота, тъй като са преценили, че са налице предвидените в закона предпоставки, обясниха от съда. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновавали в достатъчна степен извода, че именно те са извършили деянията, в които са обвинени.

Съдът е преценил, че начинът, по който е била изградена престъпната схема и разпределянето на исканите и получавани дарове, както и служебното положение, което заема всеки един от тях в йерархията на митниците, би позволило да въздействат върху свидетелите и доказателствата по делото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button