Хасково

Ученици режат дървета на Кенана

СъстезаниетоНа пълни обороти върви Националното състезание по горски многобой, на което тази година домакин е хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“.

Стартът на същинската част на състезанието беше тази сутрин в местността Кенана. Дисциплините са разпознаване на дървесни видове, садене на фиданки, разпознаване на гъби, насекомни вредители, следи от птици и бозайници, спортен риболов, стрелба по летящи панички, поваляне, кастрене и разкрояване на иглолистно дърво, подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа и прецизно рязане на шайби.

В състезанието се включиха 8 отбора – ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, Техникума по горско стопанство град Кралево, Сърбия, ПГГСД „Стефан Божков“ – Батак, ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград, ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ – Чепеларе, Лесотехническа професионална гимназия – Берковица, ПЛТГ – Банско и ПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен.

Резултатите от надпреварата ще станат ясни тази вечер. Освен купи и медали победителите ще получат и материални награди.

Състезанието Състезанието
Състезанието Състезанието
Състезанието Състезанието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button