Хасково

В Хасково отпразнуваха Деня на библиотекаря с изложба

ИзложбатаС изложба  „120 г. Зелено Хасково“ Регионална библиотека „Христо Смирненски“ отбеляза Деня на библиотекаря.

Изложбата съдържа 33 рисунки на деца от 5 до 18 години от школата по изобразително изкуство към Младежки център – Хасково „Арт Тайм“. „В нея могат да бъдат видени интересни моменти от града – старите къщи, камбанарията, Кенана„, разказа за Haskovo.info ръководителката Камелия Кехайова. 

ИзложбатаОсвен рисунки в изложбата са намерили място и стари публикация от местния периодичен печат, обясни директорът на библиотеката Кирилка Страшникова. Могат да се видят стари картички от дигиталната колекция на  журналиста Петър Бойчев както  и нови снимки от зелените кътчета на града, допълни Страшникова.

С откриването на изложбата РБ „Христо Смирненски“ постави началото и на традиционната библиотечна седмица. Понеделник е обявен за ден без глоби и без такси. Предвидени са и екскурзии в библиотеката с ученици от ГПЧЕ „Проф. Асен Златаров“, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия по туризъм „Ал. Паскалев“.

ИзложбатаВъв вторник инициативата „Библиотекар за един ден“ ще бъде осъществена с ученици от ОУ „Св.Климент Охридски“. Предвидено е и литературно четене с Петър Анастасов  и  Ели Видева.

В сряда по повод библиотечната седмица приемен ден ще има Комисията по образование , култура и младежки дейности  към Общински съвет – Хасково, а в четвъртък читателите на библиотеката ще имат възможността да се срещнат с Митко Динев –  поет, писател, бард и член на Съюза на българските писатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button