Хасково

Г. Иванов: Отново започнаха атаки срещу мотопистата в Хасково

МотопистатаХасково ще е домакин на ІV кръг на европейския шампионат по мотокрос и ІІІ кръг от източноевропейски шампионат между 25 и 27 май, съобщи днес кметът Георги Иванов. Града ни ще посрещне над 130 състезатели от България, Хърватия, Унгария, Румъния, Молдова, Сърбия, Черна гора, Гърция и Турция.

Във връзка с това от администрацията започнали да подготвят терена на мотопистата, но срещнали отпор. „Атаката, която преживяхме миналата година сега отново се повтаря. Тя е под егидата на Иван Петров, който е активирал полицейските сили по ръководството на директора на Областната дирекция на МВР Петьо Петров“, заяви градоначалникът.

По думите му след като полицейският шеф научил, че началниците в КАТ са съгласували проекта на общината за организацията на движение по време на състезанието, ги привикал и поискал да дадат писмени обяснения по случая.  Атака срещу общината имало и от РДНСК, където областният управител имал влияние, допълни кмета.

Само преди няколко дни в общината била официално входирана заповед от ДНСК, че връзките към мотопистата били незаконни. Документът бил с миналогодишна дата, но в него пишело, че заповедта е в сила и администрацията трябва да се съобрази с нея. На празен лист все пак имало подпис на тогавашния заместник – кмет Кирил Керанов, че приема, но какво точно не ставало ясно.

Мотопистата

Иван Иванов

Във връзка с тази заповед сме входирали жалба в Хасковския административен съд, която иска спиране на нейното действие, обясни председателят на Общински съвет – Хасково Иван Иванов. Състезанието, което трябва да се проведе в края на месеца на мотопистата е на европейско ниво и непровеждането му ще е удар за цялата българска федерация по мотокрос, изтъкна той.

Междувременно в съда вече се гледат две дела, свързани с мотопистата. Едното е в Районен съд. Там общинска администрация обжалва глобата от 5000 лева, наложена от ДНСК, за това, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата са незаконни. Другото дело се гледа от Хасковския административен съд. То трябва да даде отговор на въпроса законни ли са подходите към мотопистата. Решението по това дело ще стане ясно в края на месеца, но какъвто и да е изводът от него, решението няма да е влязло в сила.

Иван Иванов припомни, че все пак има съдебно решение, което индиректно легитимира мотопистата.  Става въпрос за делото на бившия шеф на общинската служба „Земеделие“ Йордан Атанасов, който бе възстановен на работа от Хасковския административен съд. Атанасов бе уволнен дисциплинарно  със заповед на директорът на ОД „Земеделие“ Дора Ангелова след скандала с мотопистата край Хасково през август миналата година. Мотивите бяха – извършени незаконосъобразни действия по служба,  промяна на  статута на земя – публична общинска собственост, без да има длъжностни правомощия за това.

Право на отговор

Мотопистата

Иван Петров

Иван Петров: Аз дори не знам, че в Хасково  ще се провежда състезание на мотопистата. Просто не се интересувам от този вид спорт, заяви депутатът от ГЕРБ Иван Петров по повод обвиненията от страна на кмета Георги Иванов, че под негова егида полицейските сили са се активирали заради предстоящото състезание на мотопистата край Хасково.

„За първи път чувам, че съм в основната на невъзможността да се проведе такова състезание, но след като РДНСК казва, че подходите към пистата са незаконни, значи няма какво да говорим„, заяви Петров.

„Ако Георги Иванов иска чрез мен да добие някакъв имидж или да се състезава и търси евтина говорилня, нямам никакво намерение да влизам в тона му“, допълни народният представител. По думите му има закони, които трябва да се спазват и те важат за всички, включително и за хасковския кмет.

Георги Иванов ми е под нивото„, заключи Иван Петров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петрова
Петрова
15.05.2012 17:03 17:03

Петров, хич не ти е под нивото Кмета.. Ако можеше да му влезеш в тона, щеше да го направиш…Но, бягаш като заек през къра, защото не ти стиска да застанеш пред него.

Димитрова
Димитрова
15.05.2012 19:03 19:03

Петров,догодина като ви издухаме от властта,ще обикаляш като глуха кучка да си тьрсиш работа,ама вече и Тодор Бояджиев няма да те вземе.Кюстендилските резултати на изборите ще ви се сторят мечта.

димов
димов
15.05.2012 20:16 20:16

интересни са изводите , че се пречи от далечни и невидими врагове. Нещата се решават от областния координатор, онзи дето се дипломира , но забрави да се запише за студент . дойде пролет и калинките се заработиха. защо обаче хапе ръката която го храни и го подкрепя за да не потъне в блатото на неграмотността не мога да отговоря.
Ивчо остави да се проведе състезанието , на гербаджия страшилище ще се правиш после .

бай Мезан
бай Мезан
16.05.2012 11:25 11:25

Кмете не си направил „доброволно спонсориране“ на РДНСК, затова молбата ти е в чекмеджето им. Само че те там не са семкаджии да им подхвърлиш 10-20 000 лева. Бръкни в джоба по-дълбоко!

Do Dimitrova
Do Dimitrova
16.05.2012 12:36 12:36

Dimitrova, kvi izbori kvi pet leva? Nali nai-novata kalinka v GERB IVO DIMOV E oblasten toi da mu misli!

Back to top button