Хасково

Кризисният щаб набеляза критичните точки при наводнения в Хасковско

Заседание на Кризисния щабКритично повишаване на нивото на река Марица в Хасковска област се очаква през почивните дни. Предупреждението е изпратено от Министерството на околната среда и водите. В Хасково вече започна работа кризисният щаб, който набелязва необходимите мерки, за да не се стигне отново до наводнения като тези през февруари. Днес бяха набелязани най-опасните участъци в областта.

Започват мероприятия и по общините, ще изготвим указания, набелязали сме критичните точки за населението, кметовете ще имат предписания при най-малка опасност къщите, които са в ниските части, населението да бъде изведено, каза пред Haskovo.info началникът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев.

В превантивните действия ще бъде включена и полицията, за да помага при евентуална евакуация, като извежда хората дори и принудително, защото при наводненията през февруари е имало хора, които отказали.

Въпреки че предупреждението за повишаване на нивото е основно за река Марица, ще бъдат взети мерки и по нейните притоци и във всички населени места, където има къщи близо до реки. От февруари досега голяма част от дигите по реките бяха възстановени и според кризисния щаб опасността за населените места е много по-малка и място за паника няма.

 Заседание на Кризисния щаб  Заседание на Кризисния щаб

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button