Хасково

Ситуацията с реките далеч от критична, валежите спират утре

Кризисният щаб посети рискови местаС 15 сантиметра се е повишило нивото на река Марица край Харманли за последното денонощие. В 9 часа то е било 2 метра и 25 сантиметра при критично ниво от 6 метра. В Свиленград за последното денонощие нивото на водата е повишено с 40 сантиметра.

От областния кризисен щаб в Хасково успокояват, че на този етап няма място за притеснение. В големите язовири също има достатъчно свободен обем.

Следобед членовете на щаба, председателстван от областния управител Ирена Узунова, посетиха на място селата Динево и Стойково, градовете Харманли и Симеоновград. В Динево има невъзстановени места по дигата, а в Стойково заради дъждовете част от дворовете са под вода. Там се оказа, че има запушена канализационна тръба, която от община Хасково ще ремонтират.

Кризисният щаб посети рискови местаВ Харманли бе проведено съвместно заседание с общинския кризисен щаб. Единствената опасност при повишаване на нивото на реките е на мястото, където Харманлийска се влива в Марица, защото няма дига. Това обаче може да довете единствено до наводняване на земеделски земи, каза кметът Михаил Лисков.

Отчетеното количество дъжд в различните части на Хасковска област през последното денонощие е между 9 и 44 литра на квадратен метър. Най-много дъжд е валял в района на Долно Черковище. Очаква се валежите да спрат утре, казаха от Метеорологичната станция в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button