Хасково

Театралната школа празнува 20-я рожден ден със спектакъл

РепетициятаТеатралната школа към Младежки център – Хасково с ръководител Румяна Георгиева ще отпразнува тази вечер 20-я си рожден ден с концерт – спектакъл.

„Иска ми се да покажа как работя. Затова ще покажем малко физически театър, упражненията, които винаги правим“, каза Георгиева.

Концерт-спектакълът е тази вечер от 18:30 часа в Младежки център. В него зрителите ще видят откъси  от 20 драматургични произведения – „Свекърва“, „Хитра Петра“, „Приказка за феи“, „Страх“, „Орфей и Евридика“, Самодивите“. Ще има и скечове.

Театралната школа при Младежки център – Хасково има осем формации – „Пинокио“, „Арлекин“, Мелпомена“, „Малък младежки театър зад пазара”, 4 х 4, Мишките от Юга, Буратино, Арт студио и е основанa през 1992 год.  Работи с деца и млади хора, които обичат театъра и искат да превърнат сцената в свое любимо място. Тук се учи да се опознава българската и световна драматургия. Учи се актьорско майсторство и всеки участник има свой личен репертоар от стихове, басни, монолози, откъси от проза, етюди. Основни цели в студиото са различни начини на общуване, овладяно сценично поведение, срещи с публика, обмяна на театрален опит, участие във фестивали, проекти и обмени.

За 20 години хиляди деца са минали през театралната школа с ръководител Румяна Георгиева. В момента там се обучават 94-ма млади театрали от цялата област.

Репетицията Репетицията
Репетицията Репетицията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button