Хасково

Нивата на реките остават далеч от критичните

Язовир Ивайловград, архивПрогнозата за очакваните повишения на нивата на реките е оптимистична, съобщават от Областния кризисен щаб в Хасково. Нивото на Марица край Харманли тази сутрин е било 235 см., което е с 10 см. повече от вчера и е далеч от критичното ниво от 6 метра.

Ниско е и нивото на река Харманлийска.

В резултат на проливния дъжд яз. Ивайловград прелива. В момента работят 2 турбини и преливането е насочено през двата странични преливника с около 220 куб/сек. За да бъдат предотвратени евентуални инциденти като този през февруари, при който загинаха семейство Бойчеви, ще бъде затворен пътният участък между селата Малки воден и Бориславци.

Два сигнала за щети са получени тази нощ в Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково.

Край Симеоновград е паднала скала на 500 метра от града по пътя за Хасково и незабавно е отстранена. Селата Меден бук и Коново в община Ивайловград са останали без ток. Аварийни екипи на ЕВН са на място и отстраняват повредата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button