Хасково

Деца и учители от 5 държави тропнаха хоро на Кенана

Майски празникКръшно българско хоро извиха ученици и учители от 5 държави. Това стана по време на Майския празник, организиран от ОУ „Св. Климент Охридски“ на Кенана. Техни гости бяха приятели от Италия, Турция, Португалия и Полша.

Празникът започна с почерпка – баница и айран и продължи с веселие. За чуждестранните гости играха възпитаниците на танцов състав „Гайтанче„, мажоретки, Ивет Иванова от балет „Рона“, клуб по аеробика „Виолена“, Любослав Стоев и Мирослава Дойчева от клуб по спортни танци „Гранд“ и клуб за танци на народите „Фъртуните на Мишо“.

Майски празникСпециален поздрав отправиха възпитаниците на Анета Балтова от фолклорна формация „Тракийка“ и малките „Сладурчета“, които изпълниха песни на турски и италиански.  Свои етюди представиха и учениците от „Театър край тополите“. Празникът завърши с ръченица и кръшно българско хоро.

Haskovo.info припомня, че проявата на Кенана се организира за четвърта поредна година от ОУ „Св. Климент Охридски“. Преди обаче вместо баница децата хапваха пица. Заради гостите от Италия тази година ястието бе сменено с традиционно българско. Парите събрани от купоните за храна и продажба на картини и сувенири, изработени от децата, ще бъдат използвани за закупуване на нови придобивки за учениците и школото.

Майски празник Майски празник
Майски празник Майски празник
Майски празник Майски празник
Майски празник Майски празник
Майски празник Майски празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button