Хасково

Бареков обжалва присъдата от 1 лев, пак го няма в съда

Предаването на Бареков през май миналата годинаДелото на журналиста от ТВ7 Николай Бареков срещу присъдата на Районен съд Хасково бе отложено за втори път. Бареков беше осъден за клевети срещу кмета на Хасково Георги Иванов, изречени по време на директно телевизионно предаване миналата година. През март Районният съд определи журналистът за плати обезщетение от 1 лев на градоначалника и му наложи административна санкция в размер на 2 500 лева.

Предишното заседание през май беше отложено, за да може защитникът на Бареков – софийският адвокат Менко Менков да се запознае с материалите по делото. Днес в залата стана ясно, че Менков не може да присъства, тъй като бил служебно ангажиран в Окръжен съд – Велико Търново, а самият Бареков бил нередовно призован.

Следващото заседание по делото ще бъде на 20 юни. Тогава Менков ще трябва да представи доказателства за днешния си служебен ангажимент, а журналистът от ТВ7 ще бъде призован с помощта на областно звено „Охрана“. Причината – делото е с обществен интерес и трябва да бъде насрочвано в рамките на един месец, а призовкарите са много натоварени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button