Регион

Търсят решение за водата в Стамболово

Вода, илюстрацияРешение на проблема със задълженията на ВиК – Стамболово за електричество ще търсят дружеството и EVN на среща на 7 юли. За това те са се споразумели днес при областния управител на Хасково Ирена Узунова, която е инициирала разговори между двете страни.

Както Haskovo.info писа, в началото на седмица EVN започна изключването на тока на помпите през деня. Натрупаните  задължения на ВиК – Стамболово са в размер на 330 000 лева, а по постигната от януари спогодба не се извършват плащания.

На днешната среща станало ясно, че са предприети мерки и поради лошите финансови резултати екипът на дружеството е изцяло подменен. Новият мениджър Халил Халил отчел, че събираемостта на задължения от битови абонати се е увеличила два пъти.

Стамболово няма да остане без вода, а условията по сключеното споразумение ще бъдат предоговорени на 7 юли, уточниха от Областна администрация след днешната среща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button