Хасково

Дават 40 милиона извънредно за проекти на 7 общини в Хасковско

Снимка Георги ДаскаловСедем общини от Хасковска област могат да получат 40 милиона лева за проекти по програмата за развитие на селските райони. Това са Харманли, Любимец, Свиленград, Симеоновград, Тополовград, Стамболово и Минерални бани.

Извънредният прием на проекти е заради наводненията през февруари. Те ще бъдат финансирани без състезателна процедура и формалности. Общините могат да получат пари за ВиК инфраструктура, улици и пътища.

На двудневна работна среща с представители на министерствата, отговарящи за парите, представителите на общините са получили консултация как да изготвят проектите си. Те трябва да представят предварителни варианти на 1 юни, когато експертите ще ги прегледат и ще бъдат изчистени евентуалните проблеми.

Изключително съм благодарна на специалистите и на министър Томислав Дончев и екипа му. Бюрокрацията не може да пречи, когато работата се върши в полза на хората, каза областният управител на Хасково Ирена Узунова в края на днешната среща. Тя изрази увереност, че строителните дейности по проектите на седемте общини ще започне още в края на лятото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
30.05.2012 9:05 9:05

На Хасково един гол к*р,щото всичката ни е наред.Ама с тоя цигански кмет така ще е…

Back to top button