Хасково

Ново 5: Честването на Балканската война не с пари от бонусите

ШейновецЧестването на 100-годишнината от Балканската война няма да се финансира с върнатите 600 000 лева бонуси от членовете на политически кабинети и на висши служители в държавната администрация. Това стана ясно на днешното заседание на Министерския съвет. Така правителството прие предложението на министър-председателя Бойко Борисов и промени решението си от 15 май, което предвиждаше точно обратното.

Припомняме, че преди близо 3 месеца, когато гръмна скандалът с бонусите, премиерът заяви, че средствата, които подчинените му ще върнат, ще отидат за лечение на деца. Борисов дори пресметна, че ако и предишните управляващи върнат онова, което са вземали над заплатите си, за децата ще има много повече пари. 

На днешното заседание Бойко Борисов обясни, че предлага новото решение заради начина, по който се възприема предишното от обществото. Той заяви, че има уверението на министъра на здравеопазването, че във фонда за лечение на деца са натрупани достатъчно пари, съобщиха за Haskovo.info от правителствената пресслужба.

Затова днес кабинетът прие още да възложи на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дяннков да намери източник на финансиране и да подготви проект за осигуряване на необходимите средства за честването. Министър-председателят посочи, че парите, които ще бъдат отпуснати от държавата, ще са единствено за възстановяване на войнишки паметници.

Хасково е един от трите града, където ще бъде дадено началото на честванията по случай 100 години от Балканската война. Останалите два са Благоевград и Стара Загора. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button