Хасково

Областната отмени заповед на кмета за проверка на вилата на МВР

Спор за проверка на вилата на МВРОбластният управител Ирена Узунова е отменила заповед на кмета на Хасково Георги Иванов за назначаване на комисия, която да извърши проверка за незаконно строителство на територията на Учебния център на МВР в парк Кенана. Това съобщи на извънреден брифинг днес градоначалникът.

Проверката е трябвало да започне в 10 часа днес. Вместо това вчера в общинската администрация била получена заповед на Узунова, с която се отменя заповедта на Иванов. Мотивите на Узунова са, че издаденият от кмета документ е незаконосъобразен и в него са допуснати нарушения на материалния закон и процесуалните правила.

Спор за проверка на вилата на МВР

Скицата на имота

Посочено е, че в заповедта липсват адресат, фактически основания за издаването й и целта на проверката. Не бил посочен и точен адрес. Освен това по закон контролът върху строежите, свързани със сигурността на страната, каквито са обектите, собственост на МВР, бил специален и се упражнявал от министъра, а това изключвало контролните правомощия на общината.

Според Георги Иванов мотивите на областния управител са неприемливи и дори незаконосъобразни. Затова той обяви, че ще сезира прокуратурата за превишаване на правата от страна на Узунова, а заповедта й ще бъде обжалвана пред съда. Ще бъде сезиран и строителният контрол, който да извърши своя проверка за законността на строежите в имота.

Спор за проверка на вилата на МВР

Георги Иванов

За мен тези действия са провокирани от страх, че в имота ще се констатира нещо, което не е по реда си, каза Иванов и обяви, че е прецедент да се спира заповед за проверка за незаконно строителство.

На Кенана сме проверили доста обществени обекти и стигнахме до този, където ясно се вижда, че има огромна ограда, басейн и барбекю, а на скицата фигурират единствено учебен център и копресорна станция, каза още Георги Иванов. Според него имотът не е със специално предназначение, тъй като там непрекъснато се организират банкети, а през лятото на басейна е пълно с деца.

Спор за проверка на вилата на МВР

Ирена Узунова

Аз съм спирала много заповеди, а в случая няма значение за какво е заповедта, след като тя не е издържана от правен характер, коментира от своя страна Ирена Узунова. Тя заяви, че няма нищо против да бъде извършена проверка за незаконно строителство в имота на МВР, но това да стане по правилата.

Узунова заяви, че според нея заповедта за проверка на вилата на МВР има предистория и това е участието на Общинска полиция в акцията на ВиК по спиране на водата на длъжниците в кв. „Република“. Изявлението на кмета, че няма да допусне Общинска полиция да изпълнява заповеди от ОД на МВР, защото така хората в квартала се сърдели, за мен е чисто политическо изказване и едва ли не Общинска полиция трябва да изпълнява само ангажименти, свързани с добрия образ на общината, каза областният управител.

Заповедта на Георги Иванов   |   Заповедта на Ирена Узунова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
31.05.2012 16:50 16:50

Ей Узунжовска мастиьо,когато тази вила се започна да се строи ти беше на майка си в п**ката или незнам каде.Постройката е строена с Ленински съботници и Димитровски дни на бригадни начала,в събота и неделя и т.н.Лично аз съм копал на основите и съм носил вар и бетон.И всичко това е правено за служителите и техните семейства,така че не си ври носа където не ти е работа,а си виж твоите имоти около язовира и кражбите ти които нямат брой.Не си клати стола щото ще паднеш от него,мръсник долен нямаш наяда,Циганска кранта,през лятото какво искаш да има на басейна,Узунжовски циганета ли а???

ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
31.05.2012 16:54 16:54

Браво Иренче браво Узунова,смачкайте му фасона натоя мръсник!

Анонимен
Анонимен
31.05.2012 18:12 18:12

А дали не е време и двамата да спрат с простотиите, защото това е просто поредния епизод в тяхната велика война, чиято кауза никой не знае

ааааааааааааааа
ааааааааааааааа
31.05.2012 18:20 18:20

АБЕ КАКВО ГО ПСУВАМЕ САМО ТОЯ БЕ!?ДАЙ ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА ИДЕМ ДА МУ ХВЪРЛИМ ЕДИН БОЙ.НЕГОВИТЕ СХЕМИ СИГУРНО СА ИДЕАЛНО ЧИСТИ ТА СЕ ЗАНИМАВА И С ГЛУПОСТИ.СЕГА СИГУРНО ЩЕ СЕ СЪБОРИ И ВИЛАТА НА ПОЛИЦИЯТА А?ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА ДА НЕ СЕ ФОКУСИРА ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ ВЪРХУ НЕГО.ПРЕДИ ВРЕМЕ НАЛИ СЪБОРИ И РЕСТОРАНТА СВЕТИ ГЕОРГИ!НЕ СЪМ СИГУРЕН АМА ТОГАВА МАЙ ОСЪДИХА ОБЩИНАТА ДА ПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЕ.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ГО ПЛАТИХМЕ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ!СЕГА НЕКА ДА СЪБОРИ И ВИЛАТА НА ПОЛИЦИЯТА,НЯМА ПРОБЛЕМ ПАК ЩЕ Я ПЛАТИМ!А МОЖЕ ДА ИСКА ДА СИ ПОСТРОИ И ХОТЕЛЧЕ НА МЯСТОТО ЗНАЕШ ЛИ!?

Анонимен
Анонимен
31.05.2012 18:55 18:55

Узунова е просто отвратителна.Толкова е противна физиономията и че ми се повръща

ot fermata
ot fermata
01.06.2012 10:23 10:23

Искам да кажа нещо на женската от снимката: Грух, грух, квииии, квииииии.. :))))

Анонимен
Анонимен
01.06.2012 11:26 11:26

Узунджовеца по красив ли е -маймуни

007
007
02.06.2012 7:50 7:50

не се ли наяде, вече! Всички проблеми на община Хасково ли реши:
-най- високи такси за абсолютно всичко!
-най- високи данъци!
-най- голяма безработица!
Във всички крайни квартали – пълна мизерия, канализацията – почти на всякъде е запушена, и др.
Като започна проверката за законността на Мотопистата, тогава започна да му пречи и Областният управител и Полиция и Сроителен надзор!
А неговата Вила на язовир „Клокотница“ законна ли е? А хотелът му на бул. „Освобождение“? А Вилата и заграденото дворно място в с. Узунджово?А и другите имоти притежавани от него него не само в България как са придобити? Не трябва ли да докаже как е придобил тези финансови средства?

komita
komita
02.06.2012 17:28 17:28

kметче ти провери ли с кои стоеше миналата година на мотокроса. Скоро ще се разбере от жителите на Хасково и вярвай няма да ти минат циганските далавери и МАЙМУНСКИ прахове.ИНАЧЕ СИ ЖИВА ТАРАТАИКА.

Back to top button