Хасково

Паникьосан родител спеши неоснователно Агенцията по храните и РЗИ

Проба храна, илюстрацияПаникьосан родител инициира проверка и спеши неоснователно Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция, съобщиха за Haskovo.info от двете институции.

Бащата подал сигнал в Агенцията по храните, че 10-12 деца от детски градини в Хасково са с хранително натравяне и повръщали. По думите на загрижения татко малчуганите били прегледани в Спешния кабинет.

„За да вземем всички мерки направихме съвместна проверка с РЗИ във фирма „Дусман“, която приготвя храната за детските градини в Хасково“, каза пред Haskovo.info директорът на Агенцията по храните в Хасково д-р Христо Вълчанов.

Проверката в Спешно отделение и неотложния кабинет установила, че няма регистрирано нито едно натравяне, нямало и хоспитализирани деца. Има прегледани деца, но те са на различни възрасти, а поставената им диагноза е „остра вирусна инфекция“, съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ д-р Снежана Иванова. Тя допълни, че все пак са взети контролни проби от храната, направени са посевки и до края на седмицата резултатите от тях ще бъдат ясни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
GOST
GOST
06.06.2012 14:32 14:32

спеши -какво означава това СПЕШИ

Back to top button