Хасково

Дават на прокуратурата нелегален търговец на месо

Агнешко, илюстрацияТърговец в кв. „Република“, който само преди месец бе хванат да продава месо на открито, е глобен отново, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните. Нарушението, което е извършил е същото – отново е продавал агнешко на пътя.

„Ако става въпрос за регламентирана търговска дейност бихме могли да отнемем регистрацията на обекта„, обясни изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров. В този случай обаче не можем да направим нищо друго освен отново да му съставим акт, който ще е на стойност между 2000 и 3000 лева, уточни той. При трето нарушение търговецът от ромската махала ще бъде даден на прокуратурата.

През изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са направили общо 153 проверки. Връчили са 5 предписания и са съставили 7 акта. 6 от тях са в Хасково. Те са за хранителни магазини и кафенета, които продават стоки с изтекъл срок на годност, без етикети на български език, разширили са си асортимента и нямат работно облекло. 

В Ивайловград скара – бира на открита ще отнесе акт за това, че работи без регистрация по закона за храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button