Хасково

Певци от 18 града се надпреварват на фестивала „С песните на Ари“

С песните на АриЗа дванайста поредна година Хасково ще е домакин на конкурса за стара градска песен и шлагер „С песните на Ари“. Фестивалът ще се проведе този уикенд, за да възроди за нов живот българската стара градска песен. Организатори на проявата са община Хасково и читалище „Заря“.

23 групи, 15 индивидуални изпълнители, 3 дуета, 5 триа и 4 квартета са заявили участие във фестивала. Те са от Габрово, Варна, Кърджали, Меричлери, Сливен, Севлиево, Самоков, Димитровград, Раднево, Пловдив, Казанлък, Елхово, Симеоновград, Тополовград, Стара Загора, София, Асеновград и Хасково.

Председател на журито, което ще оценява певците, е доц. д-р Тони Шекерджиева – Новак, председател на катедра „Пеене“ в НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив и преподавател по класическо, поп и джаз пеене. Тя заедно с Гроздан Ангелов и Боян Боев ще следят за изпълнението, съпровода, ангажимента на песните и сценичното поведение на изпълнителите. Наградите за призьорите са парични – от 100 до 300 лева.

„Конкурсът е само за непрофесионални изпълнители и на него не се допуска пеене на плейбек или синбек, припомни секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button