Хасково

Четат присъдата на кмета по делото „Билла“

Дело, архивВ 15 часа ще бъде прочетена присъдата на кмета на Хасково Георги Иванов по делото „Билла“. Градоначалникът е обвинен, че е ощетил общината със 113 000 лева – лихва, платена по забавени задължения към търговската верига.

Делото се проточи с години при предишния съдебен състав с председател покойния Росен Русев. Новият председател на съдебния състав Кольо Димитров днес сложи край на съдебната фаза след изслушването на последния свидетел и приемане на събраните преди доказателства.

Според обвинението Георги Иванов не е върнал навреме дължима на „Билла“ сума, която е била внесена в общината по сделка за терена, където сега се намира „Кауфланд“. След пропадането на договора общината не върнала парите навреме и били начислени лихви.

В пледоарията си прокурор Петър Мидов посочи, че кметът е проявил бездействие и така е извършил престъпление като не положил грижи за опазване на повереното му имущество. Според него общината е имала растящи приходи и спокойно е можела да изплати задължението си към „Билла“. Освен това можела да вземе и кредит за целта.

Според адвоката на кмета Розалина Апостолова обаче всичко това е в сферата на предположенията. Тя посочи, че сумата за търговската верига е била вкарана в бюджета на общината и с това кметът си е изпълнил задълженията. Парите обаче не са били платени, тъй като е трябвало да бъдат извършени приоритетни плащания след като сметките на кметството били блокирани. Не може плащанията за нормалните дейности на общината като издръжката на детските градини да бъдат пренебрегнати за сметка на дълга, обясни и градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един 7.62
Един 7.62
07.06.2012 18:36 18:36

За чия сметка ще е това,за сметка на данакоплатците нали,не за сметка на Узунжовската мастия.Да плаща от джоба си дръвник мръсен,цигански избраник,фъшкия…

Back to top button