Регион

Холандски шеф-готвачи идват на кулинарен фест

Готвачите

Ерик ван Велувен

Холандските шеф-готвачи Ерик ван Велувен и Каролина Верхувен пристигат на кулинарен фест в маджаровското село Горно поле. Те ще приготвят и демонстрират здравословни ястия, приготвени с биологични и източнородопски продукти.

Велувен е председател на фондация, която популяризира правилното хранене и е автор на книги. Неговата колежка Верхувен пък е етнолог и директор на Академия по кулинарна история. 

Дните на кулинарията се организират с подкрепата и участието на Посолството на Кралство Холандия в България. Сред поканените са дипломати, представители на кулинарни телевизионни програми и издания, готвачи и биопроизводители, учители и ученици от професионални гимназии .

Холандските готвачи

Ерик ван Велувен и Каролина Верхувен

Идеята е да се обмени опит в областта на здравословната кухня и начин на живот.

В Горно поле за първи път ще бъде представен кулинарен пътеводител за Източните Родопи. Той е плод на няколкогодишна работа на екип с ръководител доц. Владислав Попов от Аграрния университет в Пловдив.

Изданието предлага също информация откъде могат да се закупят екологично чисти продукти, отгледани в региона на Източните Родопи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button