Регион

Няма да закриват Митница Свиленград, дават й 3 месеца изпитателен срок

МитницаНа този етап Митница Свиленград няма да бъде закривана. Това е решението на финансовия министър Симеон Дянков, което беше съобщено днес от областния управител на Хасково Ирена Узунова. То е взето след серия разговори между двамата и шефа на Агенция Митници Ваньо Танов.

За закриване на митницата като структура и прехвърляне на звена към Бургас и Пловдив заговори именно Танов миналата седмица, след като се запозна с резултатите от тестовете за лоялност на служителите. Те показаха пълен провал на 17% от състава, а други 40% са извършвали нарушения. Резултатите показаха още, че за 90% от митническите служители кражбата е нещо нормално.

МитницаНа Митница Свиленград ще бъде даден своеобразен изпитателен срок от 3 месеца. През това време ще бъде извършен сериозен мониторинг на работата, а служителите ще преминат обучение и след това отново ще се явят на теста за лоялност. Надеждата е, че ще покажат значително по-добри резултати и до закриване на структурата Митници Свиленград няма да се стигне.

Основните мотиви на областния управител и на ръководството на община Свиленград в разговорите с Дянков и Танов са били да се запазят работните места за хора от региона и да не бъдат засегнати много семейства, обясни Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стратия Димитров
Стратия Димитров
09.06.2012 0:03 0:03

Това е най-специалната митница….Тя е много необходима особено когато наближават парламентарни избори. Има си поставени митничари които набират средствата за управляващата партия- оттук нататък нещата са ясни……

Стоян Маврудиев
Стоян Маврудиев
09.06.2012 15:16 15:16

През 2013 година изтича мандата на Правителството на Герб. Те са решили твърдо да се борят за втори мандат- затова ще им трябва още много средства,за да могат да купят по-голямата част от Секционните комисии и да спечелят изборите. В противен случай нямат никакъв шанс -при честни избори…..

Един 7.62мм.
Един 7.62мм.
09.06.2012 21:04 21:04

Значи искаш да постъпиш на работа като митничар,подаваш молба за такъв,минаваш тест същия като този който не са могли да вземат действащите митничари и кво става?Митничарите си остават на бачкане и продължават да краднат.Тебе също те скъсват и ти казват че тъй като си съсан не могат да те назначат.Значи всички скъсани си бачкат а на тебе,един голям х*й…

Друг
Друг
10.06.2012 9:36 9:36

Истината е тази,че митничарите не крадат директно от държавата- а просто ограбват обикновеният пътник, турист или търговец. И просто има една узаконена схема от самите митничари-че всеки преминаващ през границата задължително трябва да даде най-малко 20 евро,а в други случаи и по 50 евро в зависимост от количеството на стоката която се пренася- а за чужденците тарифата и много висока.От Харманли са към 5 митничари- един от тях в близките 15 години – 3 пъти уж е уволняван и 2 пъти е печелил съдебни дела и още си е на работа от Капитан Андреево на Лесово-но той много стабилно се представя-досега е „подарил“ 3 автомобила…..

Трафикантът
Трафикантът
10.06.2012 13:59 13:59

Ако няма митници Бойко Борисов от къде сте вкарва тировете с цигари и не само това,партията ПРОПАДНАЛАТА партия ГЕРБ от къде ще вземат пари,Само ДОГАН ще се справи с кризата и митниците не че съм привърженик но когато те бяха на власт поне не бяхме толкова бедни.Ако ДПС издигнат пак Доган ще гласувам за ДПС така и инвеститорите сте се увеличат.

Back to top button