Регион

Строителството в Бисер с пълна пара, трябват още средства

Строителството в Бисер продължаваЧетири месеца след потопа харманлийското село Бисер прилича на строителна площадка. Събраните досега близо 3 милиона лева обаче  не са достатъчни за строителството на всички къщи, затова и кампанията на БЧК продължава да е отворена за нови дарители. Строителството трябва да приключи наесен.

„Миналата седмица в Бисер влезе втори строител, който започва втората десетка къщи. Надявам се след седмица, максимум до 10 дни и останалите къщи вече да бъдат разпределени.” – коментира областният управител Ирена Узунова.

„Не съм очаквал, че толкова бързо ще стане. Обещаха на първата копка, че на 26 юли тук ще празнуваме и по стара традиция ще ядем курбан.” – радва се Васил Васев, който е първият жител на Бисер с нов дом. 

Строителството в Бисер продължава

Междувременно в харманлийското село продължават да пристигат помощи.

Семейства, пострадали от наводнението, получиха 2 фуражомелки, 8 мотофрези и 8 бензинови водни помпи. Те са осигурени благодарение на 10-те хиляди лв, дарени от Американската търговска камара веднага след природното бедствие през февруари.

Сумата постъпи в дарителската сметка на БЧК и по волята на дарителя селскостопанската техника бе закупена и разпределена сред нуждаещите се.

Строителството в Бисер продължава50 семейства от Бисер и 4 от Лешниково получиха ваучери от ”Нова телевизия” и „Техномаркет” на обща стойност близо 13 000 лева, с които ще могат да си купят най-необходимото за обзавеждане на дома. Парите бяха събрани от работещите в телевизията, а веригата ги удвои.

Хората, останали без дом, гледат с надежда към бъдещето и се опитват да забравят водната стихия. „ Най-важното е, че оцеляхме, че сме живи и почна да се строи къщата. Дай боже да не се случва такова нещо, дето се случи на нас” – сподели Петър Петров.

Строителството в Бисер продължава Строителството в Бисер продължава

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
нова телевизия
нова телевизия
11.06.2012 12:36 12:36

ама тя нова телевизия се скъсала от дарения бе голяма щедрост ще да е това щом след удвояването са станали 13 хиляди – фишеци

Анонимен
Анонимен
11.06.2012 12:47 12:47

Хората са ги събрали от заплатите си и това не е малко. Ти колко дари, че коментираш?

Анонимен
Анонимен
11.06.2012 15:29 15:29

Що на нито една от снимките няма работници по строежите?

Анонимен
Анонимен
11.06.2012 22:01 22:01

щот беше неделя..xaxaxaxaxax

ТУХЛА ЧЕТВОРКА
ТУХЛА ЧЕТВОРКА
11.06.2012 22:35 22:35

Ам гаражи що няма а?Тц тц тц.Сигур свърши кирпича нъль…

постоянен наблюдател
постоянен наблюдател
12.06.2012 19:41 19:41

Колко повече искате от Нова Телевизия? Хората са отделяли от заплатите си.Това не е никак малко.А що се отнася до работниците-те работят непрекъснато без почивен ден,без празници.Не се показват на телевизиите да ги снимат,защото си гледат работата.Който иска да ги види как работят да дойде тук на място.

Back to top button