Хасково

Хасковският административен съд ще се бори за „Фасада на годината”

Административен съд, архивС 1613 гласа сградата на местния Административен съд спечели пролетния етап от конкурса „Фасада на годината 2012″. Той приключи на 31 май след тримесечно гласуване в сайта на състезанието, в което може да участва всеки желаещ.

Проектанти на печелившата фасада за сезон „Пролет“ са бившият главен архитект на Хасково Янчо Апостолов и архитектите Владимир Александров и Оксана Балабанова. Инвеститор на обекта е Министерството на правосъдието, а изпълнител – местна строителна фирма.

Сградата на Хасковския административен съд постигна етапната победа в оспорвана конкуренция с жилищна постройка в София. В крайна сметка столичното здание остана на второ място с 920 гласа, а на трето с 94 гласа се класира еднофамилна жилищна сграда в село Зая.

Трите отличени фасади ще участват в големия финал на конкурса през март 2013 година, в който ще се включат и бъдещите победители от идните етапи – лято, есен и зима.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.06.2012 9:17 9:17

Ква фасада кви пет лева,тва прилича на Любимчанска оранжерия.Е вътре няма само краставици,има и кайсии каде бръснати каде не,ама тва е положението Гергино.Навремето полевите съдилища са заседавали и на палатки,ама ефективноста им е била по голяма.Да да…

Back to top button