Хасково

Ученически мечти украсиха градската галерия

ИзложбатаУченици от клуб „Да нарисуваме мечти“ към хасковската Езикова гимназия представят днес изложба със свои творби в градската художествена  галерия „Атанас Шаренков“. В експозицията са включени над 60 картини на 18 млади творци.

Това е първата ученическа изложба, показвана в градската галерия. За нея „Златаровци“ са се готвили усърдно 4 месеца, като са участвали в арт пленери и са се консултирали с художника Андрей Каменов, който ще бъде гост на събитието. Изложбата ще бъде открита тази вечер от ръководителката на училищния клуб Хрипси Митова и директорката на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ Пенка Делиева.

Изложбата

Една от участничките в проявата – Лилиан Щерева, се представя с картини с маслени бои. Тя се занимава с рисуване от 4 години и смята да продължи и занапред. Твърдо е решена да учи архитектура във Виена. Лили издава, че се вдъхновява от заобикалящата я красота и рисунките й винаги са израз на чувствата й. За нея това е шеста изложба, но все още се вълнува много.

„Най-интересно е, когато хората обсъждат картината ти пред теб самия, без да знаят, че ти си авторът“, споделя Лили.
Ученическата изложба ще остане в галерията десет дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button