Хасково

„Осъдени души“ в театъра тази вечер

Осъдени души„Осъдени души“ е спектакълът на Народния театър, който хасковската публика може да гледа  тази вечер в рамките на Театрални празници Хасково 2012, с две представления  – от 18:00 ч. и от 20.30 ч.

Режисьор на постановката е Бойко Илиев, а сценографията и костюмите са на Нина Пашова. Участват Емануела Шкодрова, Христо Чешмеджиев, Мариус Донкин, Стоян Пепеланов,И ван Юруков, Марин Янев и Елена Петров.

„Осъдени души“ е разказ за любовта, разказ за изключителната връзка между едни от най-ярките герои в българската литература – Фани Хорн (Емануела Шкодрева) и отец Ереидия (Христо Чешмеджиев), разказ за дълбоките човешки страсти, за жертвоготовността  и милосърдието на фона на драматичните събития от 1936 година , по време на испанската гражданска война. 

Театрални празници Хасково 2012 продължават до 17 юни. Утре и в петък  в Хасково ще гостува Малък градски театър „Зад канала“ с постановките „Демонът от Скопие“ и „Канкун“. 

За най-малките зрители са отредени събота и неделя. Тогава Къщите на приказките ще отворят врати в Кирковото училище и в двора на Историческия музей. Хасковските деца ще могат да видят „Цар Лъв“ и „Забавно училище 2“ на Държавен куклен театър – Ямбол и „Мокра приказка“ и „Кучето, което не може да лае“ на Илкова театър – София. Ще има и  детска работилница пред театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button