Хасково

„Канкун“ праща зрителя в рая на курортите

Канкун„Канкун“ от Жорди Галсеран – това е последната постановка за възрастни, включена в Тетрални празници 2012, която хасковските зрители ще могат да видят тази вечер от 19:00 часа на сцената на ДКТ „Иван Димов“.

„Канкун“ отвежда зрителя някъде в едноименния мексикански курорт, като го прави очевидец на умела интрига, поднесена с модерни театрални средства, с усмивка и самоирония. Сюжетът на Галсеран е сложен – две двойки, попаднали под жаркото слънце на Мексико, в рая на курортите, се оказват въвлечени в психотрилър.

Всичко започва от една шега, която връща назад лентата на съвместния им живот, за да накара всички да си запитат: Какво би станало, ако героите бяха направили друг избор преди време? Ако всеки от тях се бе врекъл на друг и този друг е мъжът на най-близката ти приятелка? До какво би довела тази размяна? „Канкун“ е една история на ръба на жестокостта, в която илюзия и реалност се изправят една срещу друга с равни дози ужас и хумор. 

Режисьор на постановката е Бина Харалампиева. Участват Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Искра Донова, Ивайло Христов.

Театралните празници продължават до 17 юни. В събота и неделя най-малките зрители ще могат да посетят  Къщите на приказките, които ще отворят врати в Кирковото училище и в двора на Историческия музей. Децата ще могат да видят „Цар Лъв“ и „Забавно училище 2“ на Държавен куклен театър – Ямбол и „Мокра приказка“ и „Кучето, което не може да лае“ на Илкова театър – София. Ще има и детска работилница пред театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button