Хасково

От днес приемат документите за І класиране след 7 клас

Прием, архивПодаването на документите за участие в първи етап на класиране за прием в елитните гимназии стартира днес. До сряда издържалите изпитите след 7 клас могат да подредят желанията и да подадат заявления във ІІ блок на Обединени ученически общежития в Хасково и ОУ „П. Славейков“ – Димитровград от 8.00 часа до 18.00 всеки ден.

Издържалите препитванията по  Български език и математика в област Хасково са 1267, а местата в гимназиите 1118 места, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образование. 

„Броят на издържалите изпитите е достатъчен, за да се сформират всички паралелки от планирания прием. Още повече, че местата 1 118 са изчислени при максималния брой ученици в паралелка – по 26, а минималният е 18.“, коментира началникът на инспектората Иван Панайотов. 

Той посъветва учениците да подреждат специалностите по реда на най-желаните паралелки независимо от оценките, защото нищо не губят: броят на желанията не е ограничен, а и на второ класиране участват със същите желания. Така ако на първо класиране не им стигне балът, възможно е на второ класиране да влязат в най-желаната паралелка. 

Проблем ще има само ако не пишат достатъчен брой желания. Тогава, ако балът не е достатъчен за първо и второ класиране, ще трябва да чакат трето класиране, на което се участва само за незаетите места след първите две класирания“, допълни Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button