Хасково

Бареков мотае делото за 1 лев, може да глобят адвоката и телевизията

Предаването през май миналата годинаСлужебна командировка на журналиста Николай Бареков отложи за пореден път делото за 1 лев. То бе образувано по жалба на кмета Георги Иванов за клевети, изречени по негов адрес по време на директно телевизионна предаване миналата година.

През март Районният съд определи журналистът за плати обезщетение от 1 лев на градоначалника и му наложи административна санкция в размер на 2 500 лева. Николай Бареков обжалва, но до сега не е дошъл да даде обяснения пред Темида, въпреки, че в молбите за отлагане на съдебните заседанията твърди, че иска лично да се защити в присъствие на адвоката си Менко Менков. Менков от своя страна също не е идвал в съда, служебни ангажименти го възпрепятствали.

Тричленният състав на Хасковския окръжен съд днес прецени, че не може да бъде даден ход на делото, въпреки че служебния защитник на Бареков – Венко Челебиев присъстваше в залата. Според Темида служебната командировка на журналиста в Бургас и Созопол в периода 20-22 юни е уважителна причина за неявяването му. Адвокат Менко Менков обаче не е посочил основателна причина за неявяването си. При следващ такъв случай той ще бъде глобен с максималната сума, предвидена в чл. 271, ал. 11 от НПК – 1000 лева.

На работодателя на Николай Бареков – TV7 пък ще бъде изпратено съобщение, в което телевизията ще бъде уведомена, че съгласно Кодекса на труда на работник призован от съда, трябва да му бъде разрешен отпуск, а не да бъде командирован и това да отлага съдебното заседание.  При неизпълняване на тези наказания и възпрепятстване на Бареков да се яви на следващото заседание по делото на 20 септември TV7 също ще отнесе глоба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
earthquake
earthquake
21.06.2012 7:48 7:48

Дъртия посерич Иванов май пак лапна мукареца 🙂

Back to top button