Хасково

Държавните училища ще почакат за намаляване на такса смет

СесиятаДържавните училища на територията на община Хасково засега ще продължават да заплащат такса битови отпадъци по методологията , определена за фирмите. Предложението на председателя на сесийната група на ГЕРБ и началник на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов държавните училища и обслужващи звена, които сега изпитват финансова тежест,  да бъдат приравнени с общинските училища не бе прието на днешната сесия на Общински съвет – Хасково.

Аргументите на постоянните комисии са, че такса смет не може да се променя по средата на годината и това прави докладната незаконосъобразна. Албен Манджуков предложи проблемът да се разгледа по-обстойно  с оглед на очакванията, че ще тръгне вълна от организации и институции, които искат по-ниски стойности на такса смет.

Местните парламентаристи одобриха предложението на кмета Георги Иванов за предстоящо участие на община Хасково по проекти финансиране на енергийна ефеективност на училища и детски градини, както и постигане на енергийна независимост на тролейбусния транспорт чрез изграждане на соларен парк и подобряване на административното обслужване на в малките населени меса. 

Прието бе и предложението на групата съветници от ГЕРБ  общината да кандидатства по Програмата за развитие на селските райони за залесяване на неземеделски земи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ppp
ppp
22.06.2012 14:48 14:48

И какво ще ги правите тези пари от данък смет като са два пъти повече?

zapoznata
zapoznata
22.06.2012 16:52 16:52

Защо да им намалят таксата, Те така или иначе получават по- голяма субсидия по единен разходен стандарт.

Back to top button