Регион

Изгоря 65 дка гора край Тополовград, причината – неизвестна

Пожар, илюстрация65 дка иглолистна гора е изгоряла в землището на тополовградското село Светлна, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал вчера около 14:30 часа. Причината – неустановена. 3 екипа огнеборци са потушавали пламъците. Огънят е унищожил и 240 дка лесонепригодни площи. Спасени са 200 дка смесена гора и 100 дка посеви.

Два пожара в къщи са регистрирани през уикенда. Единият е в ивайловградското село Конници. Заради неправилно използване на нагревателни уреди са изгорели 25 кв. м. от покрива на частния дом. Вторият инцидент е в свиленградското село Левка. Там са изпепелени 70 кв. м. от покрива на къщата, а причината за пожара е неустановена.

В събота огнеборците са гасили и пламнала селскостопанска постройка в Свиленград. Късо съединение е унищожило 50 кв.м. от покрива на помещението.

Заради небрежност при боравене с открит огънят се е подпалила барака до стадион „Раковски“ в Димитровград. Пламъците са унищожили паянтовата постройка. 

През почивните дни пожарникарите са се отзовали на още 6 пожара в сухи треви и метален контейнер в Минерални бани, Свиленград, Ивайловград, Харманли и Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button