Хасково

Съдът оправда видео оператор по дело за хулиганство

Димо Стоянов и Христо ТотевВидео операторът на телевизия „Аида“ Христо Тотев бе оправдан по дело за хулиганство. Това стана днес на поредното заседание по делото в Районен съд – Хасково, по което полицаят Валери Петков поиска обезщетение в размер на 5 000 лева от видео оператора за нанесена обида.

Скандалът между тях се разиграл на 9 септември 2006 година. По време на Дните на Хасково Христо Тотев трябвало да заснеме Ретро парада пред общината. Тогава Валери Петков също бил на събитието. По думите на Тотев униформеният бил без шапка и за да не му създаде проблеми му казал „Куче, махни се от там!“.

Операторът използвал думата „куче“, тъй като това бил прякорът на полицая. Прозвището му било дадено в казармата, тъй като бил водач на кучета. Полицаят обаче се афектирал. Последвал  опит за арест, но безуспешен, тъй като операторът се възпротивил. По неговите думи той получил и няколко удара от униформения по краката и главата, което също било повод за скандала. 

„Присъдата е справедлива“, коментира след днешното заседание адвокатът на видео оператора Димо Стоянов. Той припомни, че делото за скандала между полицая и Христо Тотев е влязло в съда 6 години след случилото се. Причината – няколко инстанции са отказали въобще да образуват дело, но Върховният съд го е върнал за ново разглеждане. 

Решението на Районния съд в Хасково подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Big Dog
Big Dog
25.06.2012 23:00 23:00

Na Veleri ot maluk pryakorut mu beshe „Shtirliz“.
„Kuche“ e ot vremeto na demokraciayata.

Пати
Пати
26.06.2012 8:55 8:55

Това не е първият случай на хулиганско поведение на Хр.Тотев, виждала съм го да налита и да се бие с жена на пътя заради паркиране на кола. Откакто работи като оператор на телевизия се държи нагло и брутално с хората, държи се като правораздаващ.На неговите работодатели явно това им харесва и поредното дело, което се води срещу него го смятат за свой комплимент.

Back to top button