Хасково

„Златна Тракия“ представи България на Натовска сцена

Денят на нациитеХасковският „Златна Тракия“ бе единственият български ансамбъл, избран да представи страната ни на Деня на културата и традициите на страните от Военновъздушното командване на НАТО, която се проведе в щаба на Алианса в Измир през уикенда.

По време на българското представяне възпитаниците на Златка Тимонова изпълниха традиционни танци от различните етнографски региони на страната ни – Северна, Пиринска, Тракийска и Шопска област. Момичетата и момчетата от ансамбъла към Военния клуб в Хасково представиха хора и ръченици, типични за етнографските региони на страната ни. На правото българско хоро се хванаха и много гости на празника.

„Великолепно е, че имаме такъв ден на нациите, за да могат страните да представят своята култура и традиции. За мен беше удоволствие да наблюдавам изпълнението на българската фолклорна формация. Вие трябва да се гордеете със своите изпълнители“, каза след края на българското представяне командващият Военновъздушното командване на НАТО в Измир генерал Ралф Джодис, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

По време на Деня на нациите бяха показани и традиционни облекла от различни етнографски краища на България. На специалния щанд гостите в щаба на НАТО в Измир имаха възможността да разгледат фотоси от нашата страна, както и да опитат ястия от традиционната ни кухня.

Денят на нациите Денят на нациите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button