Хасково

Бивш губернатор: Чиновникът е най-големият слуга

ГалериятаЧиновникът е най-големият слуга. Бъдете добри слуги и хората ще ви оценят“ – това каза бившият губернатор на Хасково в периода 1989 – 1991 година Иван Драганов. Той присъства на официалното откриване на галерията на държавната власт във фоайето на втория етаж в областна администрация.

Галерията бе открита днес по повод Деня на държавния служител – 23 юни и включва ликовете и периода на управление на всички управници на хасковска област през изминалите 134 години. 

„Тук можете да видите 36 мъже и жени, работили с ума и сърцето си, за да може хората да се гордеят с този китен и благоденстващ край“, каза при откриването сегашният областен управител Ирена Узунова. Тя посрещна гостите си с чаша вино и благодари на Регионалния исторически музей в Хасково, с чиято помощ инициативата е осъществена и дори е издадена книжка „Област Хасково ХІХ – ХХІ век“.

На откриването на галерията на държавната власт присъстваха бившите областни управители Ценка Василева, Христо Василев, Димитър Вълчанов, Румен Данев, Петър Хаджиев и Теньо Делчев.

Галерията

Ценка Василева и Ирена Узунова

Галерията

Иван Драганов

Галерията Галерията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
поглед от страни
поглед от страни
25.06.2012 21:51 21:51

Много подходящи поговорки за случая:“На гол тумбак-чифте пищови.“И още-„Всичко Мара втасала,останало да се попощи.“

кушкиев
кушкиев
26.06.2012 12:34 12:34

с изключение на драганов другите няма с какво да се запомнят

ОК на ДКМС Х-во
ОК на ДКМС Х-во
26.06.2012 13:37 13:37

Поздрав към Ив.Драганов-сая съм вечер сама самичка,ти ела бачо Иване ти ела… …изплела съм ти въльнени журапе,ти ела бачо Иване ти елаа.Еех,комсомол,комсомол ти летиш като сокол,остаряваш като орел…

ния
ния
09.07.2012 19:53 19:53

Не е важно да те запомнят, а с какво ще те запомнят. Какво си заграбил, какво не си направил, кого си засегнал. Държавните чиновници не са за пример и хората не ги уважават. Ако се направи някакво проучване какво мислят за тях и работата им няма да чуят или щ чуят рядко добри неща.Защото много от тях не си заслужават заплатите и привилегиите. А началниците им не са избрани от хората и не са се издигнали по заслуги, а са спуснати парашутисти. Защото са хора на този или онзи.
Ето затова не е следвало да си кичат снимките и да си засилват нарцисизма. Защото отново са обект на насмешливи коментари.Хайде по- скромно.

Back to top button