Хасково

Хванаха 600 кила конско без маркировка и документи

Месо, илюстрация600 килограма месо с неясен произход са конфискували инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. То е открито в автомобил след сигнал от полицаите в Симеоновград.

При проверката са установени 16 четвъртини (около 600кг.) трупно месо без маркировка и без документи за произход. Превозното средство не е регистрирано по смисъла на Закона за храните и не може да извършва транспорт на суровини от животински произход.

По мнение на проверяващите месото е конско и най-вероятно се транспортира с цел продажба. За установеното нарушение на превозвача е съставен акт за административно нарушение. Месото е поставено под възбрана и ще бъде насочено за унищожаване в екарисаж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бат Салито въ.
Бат Салито въ.
27.06.2012 14:49 14:49

Глупаци,Унгарците от 100г.ядът конско месо,когато имаше Виетнамци нямаше проблем с кучетата,защото ги препичаха като зайци в тавичките.Какво му е на конското и на магарешкото?Триста пъти по чисто от прасето,на прасето и човек да му хвърлиш ще го изяде.Коня и магарето пасат тревии магарешки бодил който помага на сърцето и от това на магарето к*ра му е голям.Пускайте на продажба да видите че ще го изкупят…

Михаил
Михаил
28.06.2012 11:09 11:09

Вместо да унищожите 600кг храна в екарисажа, защо не и направите няколко проби за годност и да я дарите на някой дом за деца или възрастни ?!?

Back to top button