Хасково

Военните отърваха глоба заради неграмотно написан акт

Падналата стена, архивХасковският районен съд отмени глоба от 5000 лева, наложена на Централно военно окръжие – София от община Хасково заради опасната тухлена ограда на бившето военно поделение на улица „Ком“, която се срути преди няколко месеца.

На 7 ноември миналата година община Хасково извършила проверка на оградата.

Тогава бил съставен констативен протокол, в който било вписано, че участък от 3-4 метра до северния портал срещу бензиностанция „Шел“ и участък от 15-17 метра от оградата били силно наклонени и представлявали опасност за преминаващите по тротоара граждани. От общината предписали на военните тези два участъка да бъдат премахнати, а останалата част от оградата да бъде заздравена, измазана и боядисана.

Администрацията дала срок от 3 дни за премахване на опасните участъци и 15 дни за ремонт на оградата. Последвало писмо от началника на сектор „Регионална инфраструктура на отбраната“ в Хасково Васил Русев с искане тези срокове да бъдат удължени. То било уважено и общината дала 30-дневен срок за оправяне на нередностите. На 6 февруари от общината направили втора проверка. Поводът – срутилата се тухлена ограда, за която Haskovo.info писа ден по-рано. Според проверяващите ставало въпрос за около 10-12-метрова стена. Така на 15 февруари бил съставен акт за установяване на административното нарушение.

Според съда обаче в документалипсвало описание на нарушението, датата и мястото, където е извършено, обстоятелствата, при които е извършено, както и на доказателствата, които го потвърждават“.Нещо повече – според Темида Централното военно окръжие е военно формирование, което не е самостоятелно юридическо лице, т.е не можело да бъде субект на административно-наказателна отговорност.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.07.2012 16:51 16:51

Като умре някой при следващото падане на оградите на военните, съдията да отиде да обясни на близките защо е станало така

Back to top button