Хасково

Поп звезди пеят за музей на Ари

Ари, архивРосица Кирилова, Панайот Панайотов и Стефка Берова ще се включат в благотворителния концерт, организиран по случай 115-тата годишнина от рождението на известния хасковски певец Аспарух Лешников – Ари.

Билетите са по 4 лева, а със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогнато изграждането на музей и музикален център, който ще носи името на популярния у нас и по света изпълнител на стари шлагери.

Концертът ще се състои на 12 юли на спортна площадка „Спартак“ в Хасково. Наред с незабравими хитове от българската естрада в програмата е включен и хумор в изпълнение на актрисата Надя Тержуманова. Организатори на благотворителната проява са общината и сдружение „Аспарух Лешников – Ари“.

През юли се навършват 115 години от рождението и 34 години от смъртта на големия тенор и изпълнител на стари шлагери, наричан от европейската критика „рицарят на горното „фа“.

Хасковлията Аспарух Лешников е стипендиант на прочутата „Звездна консерватория“ в Берлин и е един от основателите на немския вокален секстет „Комедиен хармонист“, предизвикал невероятен фурор по сцените на Германия, Европа и САЩ през 30–те години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button