Хасково

Хасковлия сред организаторите на мощна хакерска групировка

полицейска кола, архивМестни антимафиоти са участвали в разбиването на най-мощната хакерска групировка в България Cyber Warrior Invasionq, сред чиито ръководители е и хасковлия. Безпрецедентната за страната ни операция срещу организирани хакерски групи в Интернет е била предшествана от няколкомесечно разследване на служители от сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” и структурите на ГДБОП в Плевен, Шумен, Пловдив, Бургас, Хасково, Стара Загора и Кюстендил.

Антимафиотите установили, че изключително добре организираната група използва специален сайт, за да координира дейността си. Хакерите постоянно променяли местоположението си, но въпреки това били разкрити. Установено е, че уебсайтът е регистриран от криминално проявения и осъждан И.Б. с псевдоним „SlaserX“. Сред 7-те основни членове на групата, които ръководели цялата организация, е хасковлията Т.Н. с псевдоним „r00t3r“ – съобщиха от МВР.

До средата на тази година хакерската групировка е осъществила атаки на над 500 уеб сайта из целия свят. Членовете й използвали кибер терористични похвати и компрометирали Интернет услугите на редица големи финансови компании. Те се занимавали и с нерегламентиран достъп до компютърни системи, намиране на пролуки при изграждането на редица правителствени и неправителствени сайтове, кражба и разпространение на данни от кредитните карти на хора от цял свят.
В хода на операцията антимафиотите направили обиски в 9 наши града – София, Шумен, Пловдив, Бургас, Червен бряг, Плевен, Хасково, Дупница и Стара Загора. Конфискувани са 4 преносими и 5 настолни компютъра, 7 дигитални носители на информация, 3 хард диска и над 200 компактдиска.

На иззетите компютърни конфигурации, използвани от организаторите на групата, са открити бази данни с огромно количество откраднати електронни пощенски кутии и потребителски профили за социални мрежи, както и паролите за тях. Голяма част впоследствие били използвани за изнудване.

Срещу хакерите е образувано досъдебно производство. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за извършвани престъпления в областта на високите технологии – уточниха от пресцентъра на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Екс ченге
Екс ченге
05.07.2012 15:40 15:40

Браво.Честит празник момчета и все така…

what
what
05.07.2012 21:34 21:34

Поредния смешен пияр на медиите половината от нещата са страшно преувеличени.Какви изнудвания бе хахахха.Другото което е момчето не е от Хасково незнам от къде го измислихте от Харманли си е

what
what
05.07.2012 21:35 21:35

Поредния смешен пияр на медиите половината от нещата са страшно преувеличени.Какви изнудвания бе хахахха.Другото което е момчето не е от Хасково незнам от къде го измислихте от Харманли си е

Back to top button