Хасково

Министърът на спорта забрани състезанието по мотокрос

ПресконференциитеМинистърът на спорта Свилен Нейков забрани състезанието по мотокрос. В писмо до Федерацията по мотоциклетизъм, получено вчера следобед, Нейков обяснил, че не е давал разрешение за провеждане на регионални, европейски и световни първенства по мотокрос в землището на село Войводово. В писмото министърът се позовава на чл. 4, ал. 1, т. 15 от Закона за физическото възпитани и спорта. Мотивите – имотите в землището на Войводово не са урегулирани поземлени имоти, а са земеделски земи и пасища. 

Днес от община Хасково обявиха, че такъв член в Закона не съществува.

Кметът Георги Иванов, председателят на Общинския съвет Иван Иванов и  представителите на Постоянната комисия по спорта към местния парламент обвиниха директно директорът на Областната дирекция на МВР комисар Петьо Петров, че превишава правомощията си и изземва функциите на ДНСК, обявявайки дадени строежи за незаконни. 

ПресконференциитеОт полицията от своя страна пък разпространиха официално съобщение до медиите, в което заявяват, че твърденията, че МВР – Хасково и ръководството на дирекция се опитва да провали неосноватено провеждането на състезанието, са неоснователни, безпочвени и неверни.

ПресконференциитеВ разпространеното съобщение до медиите има прикрепен и документ, който е входиран днес в Областната дирекция на МВР и издаден с вчерашна дата от Министерството на физическото възпитание и спорта.

В него се казва, че цитираното основание чл. 4, ал. 1, т. 15 от Закона за физическото възпитани и спорта е от Устройствения правилник на Министерството на физическото възпитание и спорта. Той гласи, че министърът разрешава провеждането на регионални, европейски и световни първенства в съответствие с изискванията на международните спортни организации след съгласуване с други държавни и общински органи, което прави забраната действителна.

Председателят на Общински съвет Иван Иванов апелира „спортните мероприятия да бъдат оставени на мира и ако някой смята, че има нещо нередно, да ги вкара в съда„. Междувременно представители на спортни клубове от Хасково изразиха подкрепата си за провеждането на мотокроса и се възмутиха, че спортният министър спира спортно събитие от такъв мащаб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
06.07.2012 13:21 13:21

Ако бе организирано от ГУБЕРНАТОРКАТА ГЕРБЕРКА всичко бе разрешено !!!!Гадини !

ppp
ppp
06.07.2012 13:27 13:27

Не можи всеки да си пави каквото си иска.Крайно време е да има ред.

Име
Име
06.07.2012 13:56 13:56

Червенокосата мацка е супер секси!!!

Back to top button