Хасково

Модернизират депото в Гарваново с 28 милиона лева

СметищеОбщина Хасково ще започне разширяването и модернизирането на сметището в село Гарваново, обяви днес кметът на Хасково Георги Иванов. В администрацията е получена покана за предоставяне на пълната документация по проекта в срок до 15 август, а след това предстои и продписването на договора.

Финансовите параметри на проекта са 28 милиона лева. 5% от тях трябва да бъдат осигурени от общинския бюджет. „Това са парите от отчислението за рекултивация“, уточни кметът.
Той бе категоричен, че модерното сметище няма да повиши такса смет на жителите на града. За селата обаче ставката може и да се увеличи, тъй като там хората имали претенции за чистотата, а тя струва пари, уточни градоначалникът. 

На регионалното депо за твърди битови отпадъци в Гарваново ще бъде изградена нова първа клетка на съседен на депото терен, сепарираща инсталация, инсталация за компостиране на „зелени отпадъци“ и пречиствателна станция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гфр
Гфр
06.07.2012 16:07 16:07

Пак на кмета фирмите ще са облагодетелствани!

Анонимен
Анонимен
07.07.2012 6:24 6:24

Това сметище се ползва от няколко общини,но никой не обръща внимание,че пътя до с.Гарваново е дупка до дупка.Въпроса е колко пари ще бъдат отпуснати за инфраструктурата на селото.

Back to top button