Хасково

Тренировките за мотокроса започнаха под зоркия поглед на полицията

МотокросътЕвропейският шампионат по мотокрос започна днес в Хасково. Дузина полицейски коли и поне три пъти повече униформени завардиха подходите към мотопистата и главния път за Кърджали от кръговото на изхода на Хасково до Птицекомбината.

Това е най-охраняваното състезание. Може да влезем в книгата с рекордите на Гинес“, пошегува се президентът на Федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов. Той обясни дори, че тази сутрин е разговарял с част от полицаите, които са му казали в прав текст „Срам ни е, че сме тук“.

Мотокросът Европейският шампионат се провежда в Хасково два дни. За днес са предвидени тренировки и квалификации. Официалното откриване е утре от 11:00 часа, а награждаването на състезателите ще е около 17:30 часа.

96 участници са минали технически преглед и ще участват в Европейското първенство по мотокрос, съобщи Богдан Николов. Те са от 12 държави – България, Хърватия, Унгария, Румъния, Молдова, Сърбия, Черна гора, Гърция, Турция, Македония, Албания и Кипър.

Състезателите са разделени в 7 категории – MX65, MX85, MX1. MX2. MX3, MX и ATV. Най-малките участници са на 7 години, а най-възрастните – пенсионери. 

МотокросътПървата тренировка днес бе с ATV-та и тя не се размина без инциденти – един състезател падна, а на друг му изневери машината. 

Хасковската писта е най-съвременната в страната, тъй като отговаря на всички европейски изисквания, уточниха от Федерацията по мотоциклетизъм. Тя е дълга 1700 метра. Има 10 скока и множество елементи – предизвикателство за състезателите. 

Европейското първенство по мотокрос в Хасково отговаря и на всички изисквания за безопасност. На пистата има и 5 линейки – 4 от МБАЛ – Хасково и 1 от Правителствената болница в Лозенец, които са готови да реагират незабавно при нужда. Пистата е снабдена с пожарогасители и водоноски.

Мотокросът Мотокросът
Мотокросът Мотокросът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
30г.служба в МВР
30г.служба в МВР
08.07.2012 8:59 8:59

По повод на правия текст:Богдан Николов да не се чеше по силовите структори,защото това са представители на държавата и на власта,а тия които ги е срам че са там има лек за това.В понеделник рапортчето и да ги нема на служба,та да не ги е срам де!Не можеш да се срамуваш от това че носиш олицетворението на държавната власт,униформата, а тя те задължава да изпълняваш задълженията си и заповедите без никакъв коментар.

Супермото
Супермото
08.07.2012 13:45 13:45

До 30 год.служба.А сега да те видя какво ще коментираш селянин….
Борисов даде зелена светлина на мотокроса, лицензираха пистата

Back to top button