Хасково

Двойно повече летни вируси за юли в Хасковско

д-р Снежана ИвановаНад два пъти е нараснал броят на ентереколитите в Хасковска област от началото на месец юли в сравнение с юни, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

За първите 10 дни на месеца са регистрирани 62 случая на летни вируси. За целия юни броят им е бил 55. Това обаче е нещо нормално за горещия период, успокои началникът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова.

Случаите са на пациенти от различни възрастови групи. Няма съобщения от детските градини, уточни тя.

Малък е броят на кърлежопреносимите болести. През юни са регистрирани 4 болни от марсилска треска. За последните 10 години се наблюдава трайно намаляване на тези заболявания, отчете д-р Иванова. Това се дължало както на предприеманите от общините пръскания, така и на повишеното внимание от страна на хората.

Ако кърлежът бъде премахнат в първите 24 часа от ухапването, опасността от заболяване се свежда до минимум, коментира специалистът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button