Регион

Пожарникари от три общини гасят гора в Орлов дол

Пожар, илюстрация420 дка лесонепригодни площи и 30 дка широколистна гора са изгорели при пожар, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал в събота около 16:00 часа в тополовградското село Орлов дол. Три противопожарни екипа от Тополовград, Харманли и Свиленград са се включили в гасенето на пламъците. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Спасени са 150 дка широколистна гора.

При други два пожара са изгорели 65 дка пшеница. Първият е в димитровградското село Злато поле, а вторият – в симеоновградското село Константиново. Причината и за двата инцидента е неустановена. 

В събота огнеборците са гасили и пожар в къща в стамболовското село Силен. Заради небрежност при боравене с открит огън са изгорели 30 кв.м. стопанска постройка и 2 кв.м. от покрива на помещението.

В неделя е горял апартамент в Любимец на ул. „3-ти март“. Причината – неправилно използване на нагревателни уреди. Собствениците са се разминали само с опушени стени. 

Още 12 пожара в сухи треви и отпадъци в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец и Свиленград са регистрирани през почивните дни. 

Огнеборците са се отзовали и на три лъжливи повиквания за пожари в треви по поречието на р. Марица край Димитровград, в харманлийското село село Черна могила и тополовградското село Орлов дол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button