Хасково

За 8 месеца новият Общински съвет взе 225 решения

Сесия, илюстрация225 решения са приели през изминалите 8 месеца общинските съветници в Хасково. Това е периодът от изборите до края на юни.

От справката, публикувана на сайта на община Хасково, която трябва да бъде приета на предстоящата сесия на местния парламент, става ясно, че кметът Георги Иванов е създал най-много работа на съветниците. Той е внесъл 157 докладни записки. След него е председателят на общинския съвет Иван Иванов с 33 докладни.

Представителната група на ГЕРБ има внесена 1 докладна и 2 писмени предложения за изменение и допълнение на проекти за решения, а „Коалиция за Хасково“ и ДПС имат по едно предложение. Иван Панайотов и Митко Ламбов са внесли по 1 докладна от свое име. Гласувани са и две предложения от всички представители от Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности.

Докладните записки, които са били обсъждани в Общински съвет през изминалите 8 месеца са свързани предимно с придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, одобряване на проекти за подробни устройствени планове, изменения и допълнения на действащите наредби, както и приемане на годишните счетоводни отчети на общинските търговски дружества и избор на нови управители на лечебните заведения.

В периода от ноември 2011 – юни 2012 г. оспорените решения на Общински съвет – Хасково са две. Областния управител Ирена Узунова вкара в съда решението, с което се обявява за частна общинска собственост бившето НУ „Хр. Ботев“ – Хасково. В края на юни Темида се произнесе в полза на губернатора.

Частна фирма пък протестира друго решение на местните парламентаристи, с което те одобриха подробен устройствен план – план-схема за електронна съобщителна мрежа. Жалбата обаче е оставена без разглеждане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button