Хасково

Хасковлии обявиха бойкот на ВиК, няма да пускат инкасатори

Без водаХасковлии, живеещи на улиците „Веслец“ и „Тракия“ обявиха бойкот на ВиК. Причината е, че от години имат проблем с налягането, а в най-добрите периоди живителната течност стигала максимум до третия етаж.

Проблем с водата имат и част от живеещите на улиците „Червена стена“ и „Панорама“. Там се намира и хасковската метеорологична обсерватория, където чешмите също редовно пресъхват. 

Повече от три години вече проблемът стана нетърпим. Обаждаме се във ВиК, подаваме сигнали и като ни чуят вече направо ни затварят телефона, разказаха живеещи на ул. „Веслец“ 50. Няколко пъти абонатите на ВиК са опитвали да си уредят среща с директора на дружеството инж. Петко Стойчев, но смятат, че секретарката ги лъжела като им казвала, че директорът е извън управлението.

Без вода Говорили сме с началника на район Хасково инж. Иванко Милушев, който каза да си купим хидрофор, обясни Хазел Исмаилова. Оказало се, че няма налягане и съоръжението се развалило. Било ремонтирано няколко пъти, но без резултат. Същото било положението и в кооперацията на ул. „Веслец“ 48, които също вложили пари за хидрофор.

Хазел Исмаилова е майка на малко момченце. За да изкъпе сина си в жегите използва „слънчева вода“, тъй като бойлерът й се оказал безполезен за нейното домакинство уред. 

Без водаХазел, както и съседите й, се принудили да инсталират пералнята в задгаражните стаички, ставали в 3-4 сутринта да перат, когато все пак имало вода.

„Миналия месец идва инкасаторката и ме пита защо имам само 2 кубика вода„, разказа с насмешка мъж от съседната кооперация на ул. „Веслец“ 52. Той обясни, че използва късните часове на деня, за да се изкъпе.

Една вечер решил да си вземе душ около полунощ, когато повечето хора в квартала спели, надявайки се, че ще има достатъчно налягане за него. Пуснал чешмата и видял, че има вода. „докато си сваля дрехите и водата спря„, разказа мъжът.

Без водаЗатова той и съседите му не се разделят с тубите с вода, които през деня топлят на терасата.

Потърпевшите все пак признаха, че в събота и неделя имат вода. Според тях логиката е точно тогава налягане да няма, тъй като повечето хора са си в къщи. Казват, че  това се дължи на факта, че по това време родителите на министъра на икономиката Делян Добрев идвали в семейното имение на Ямача за уикенда. „Явно ВиК пускат крановете за тях, а така намазваме и ние“, пошегуваха се потърпевшите от водната криза.

Началникът на район Хасково към ВиК инж. Иванко Милушев обясни, че проблемът с безводието на Ямача е от години, тъй като хората били избрали да построят на най-високата част на града 5-етажни кооперации.

„Като гледам колко нови къщи се строят там и ако водопроводът си остане със същия диаметър като преди 30 години след десетилетие цяло Хасково ще бъде на воден режим“, коментира Милушев.

Според него единственото решение е да се подмени цялата ВиК инфраструктура, но тя струвала много пари и била ангажимент на общината. Затова трябвало да се кандидатства по проекти, което отнемало не само време, но и пари.

Без вода Без вода
Без вода Без вода

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Абонат на ВиК
Абонат на ВиК
17.07.2012 17:34 17:34

И аз страдах от ВиК години наред. Накрая ми писна и си купих хидрофор. Само за моя апартамент ми „удоволствието“ ми струва 700 лева. 700 пъти проклех Стойчевците и другите хрантутници преди него, дето не ми решиха проблема с налягането. Съветът ми към тези хорица е да си решат сами проблема. В противен случай вода няма да имат.

alo
alo
17.07.2012 18:24 18:24

Стойчев е един гербаджийски глист само смучи влачи пие и пее.А заплати няма.Заобгради се с разни димитровградски некадърници и се тупа в гърдите че щял да превземе Хасково.Ма споко господин Селянин пилците се броят догодина на есен нали знаеш.После заедно с антуража обратно около Вулкан и Неохим

ten4o
ten4o
18.07.2012 9:22 9:22

problema idva ot nekadarni slujiteli

ДЕМИУРГ
ДЕМИУРГ
18.07.2012 9:24 9:24

В ТОЗИ ГРАД ИМАЛО И БУДНИ ХОРА ОТ „ВЕСЛЕЦ“ и „ТРАКИЯ“,А ОСТАНАЛИ ТЕ ПЛУЖЕЦИ И РАБОЛЕПНИЦИ ПЛАЩАТ ПО ТРИ ЛЕВА НА КУБИК ЗА КАЛ С МАНГАН,ДО КОГА БЕ БЪЛГАРИ ДО КОГА ДЕБИЛИТЕ ЩЕ НИ ТОРМОЗЯТ И УНИЖАВАТ

ten4o
ten4o
18.07.2012 9:24 9:24

prosto tolkova kadarni hora stoqt bez rabota a nekadarnicite var6at tqhnata rabota

a.dimov
a.dimov
18.07.2012 12:45 12:45

От 18.06.2012г.ВиК Хасково е спряло пречиствателната станция в с.Ябълково за икономия на ток и половината гпие вода с МАНГАН над нората.РИОКОЗ знае но си трае4 явно и те са в играта.

Back to top button