Хасково

Бисерското наводнение влиза в учебниците по география

Наводнението в Бисер, илюстрацияБедствия като наводнението в село Бисер и опустошителното земетресение в Япония от миналата година ще влязат в следващото издание на учебници по география за средното образование.

Това твърди учителката Цветелина Пейкова пред „Монитор“. Тя е и редактор на обновените помагала, по които ще учи следващият випуск. Новите учебници ще бъдат актуализирани с последните сведения за числеността на населението у нас и в света, регионалното разделение на България на 6 района.

Неактуалните сега данни в уроците обърквали учениците, защото се разминавали с фактологията, която трябвало да учат за матурата по география- най-желания държавен зрелостен изпит по избор.

Междувременно утре УниКредит Булбанк и Технополис ще връчат ваучери за нови електроуреди на 148 домакинства, пострадали при наводненията през февруари. Дарението е на стойност 80 хил. лв.

92 домакинства от Бисер, 40 от Свиленград и 16 от Лешниково ще получат ваучери на стойност 540 лева, уточни за Haskovo.info Областният управител на Хасково Ирена Узунова, която утре ще присъства на връчването на дарението в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button