Хасково

Летен отпуск отложи пращането на Митко от Гарваново в клиника

Митко от ГарвановоНастаняването на Митко от Гарваново в специализирана клиника се отлага. Трима психиатри от Пловдив и хасковският лекар д-р Йордан Михайлов са в отпуск и не могат да изготвят психиатрична експертиза на Димитър Генов, известен като Митко от Гарваново, стана ясно на поредното заседание по делото.

Поводът за образуването му е гостуване на Митко и негов приятел, който също е с психични отклонения, в Първомай. Двамата позвънили и съобщили, че в сградата на местната администрация има поставена бомба.

Това ги отвело на подсъдимата скамейка, но след назначена експертиза Първомайският съд заключил, че заради психични заболявания „телефонните терористи“ не могат да носят наказателна отговорност.

Делото било прекратено, а срещу двамата мъже по местоживеене били образувани частни наказателни дела с цел настаняването им в специализирани институции.

Дали Митко от Гарваново ще бъде настанен в психиатрия ще стане ясно на 24 юли, определи съдия Мартин Кючуков. По информация на съда д-р Михайлов ще бъде на работа в понеделник. Първият му работен ден след отпуск ще бъде достатъчен да прегледа и изготви психиатричната експертиза, за да може във вторник делото да бъде решено. В противен случай ще бъде отложено най-вероятно за септември, тъй като през август съдът излиза в отпуск.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button