Регион

Димитровградчанка номинирана за „Пазител на традициите“

Тоня БорисоваРодената в Димитровград Тоня Борисова е номинирана за награда в Националната инициатива „Пазител на традициите 2012“.

Уникалната кампания се организира  в подкрепа на съхраняването на  народното творчество, традиционните  занаяти,  кулинария и изобразително изкуство. Тя се провежда  под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата  на европейския комисар Кристалина Георгиева, институции и фондации.

Тоня Борисова има номинация в категория фолклор. Тя е завършила Великотърновския университет  „Св. Св. Кирил и Методий“ и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Пише поезия, проза, публицистични материали.

В творческата си биография има авторство и изпълнения на стотици поетично-музикални спектакли, изградени на фолклорна основа. Тази есен тя ще отбележи 45 годишната си  сценична дейност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button