Хасково

Унищожават животински продукти заради липса на етикети

ОДБХ - ХасковоСтоки от животински произход са били унищожени през изминалата седмица в Свиленград. Причината е, че липсвала етикетировката, задължителна за продуктите, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ към ОДБХ Мартин Александров.

Три хранителни магазина в Любимец ще бъдат глобени след съвместна проверка на няколко служби. Установено е, че търговските обекти са незаконни, нямат касов апарат и разрешение за продажба на хранителни продукти.

Инспекторите от местната структура на Агенцията по храните са извършили общо 142 проверки за седмица, връчили са 14 предписания и 11 акта.

Глоба между 500 и 1000 лева ще отнесат две кафенета в граничния град. Собствениците им не са се погрижили да отбележат кога трябва да се смени олиото във фритюрниците. 

Инспекторите от Димитровград са съставили актове на четирима търговци – двама в бригадирския град и двама в село Върбица, тъй като работят без регистрация. Станцията за това нарушение е от 1000 до 3000 лева.

В Хасково ще бъдат глобени 2 хранителни магазина и 2 кафе – аперитива заради лоша хигиена, непълно съдържание на етикетите на стоките и работник без здравна книжка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button